FUKUSHIMA 1 DAY GROUP TOUR (JAPAN)

"“If you only have time for one day this tour is the best choice you can take. We managed to see a lot of interesting places and the guide was super informative and very friendly making this trip..."

history pictures, videos and personal stories

Time Travel

Only the best of Fukushima area

Without the boring bits

dosimetric control twice a day and free loan of Geiger-Muller counters (dosimeters)

Supersafe

from pickup to drop off, no additional costs

Full service

Final price per person:
269 €
Kiinnostaisiko sinua yksityiskohtaisempi matka? Tutustu yksityisiin matkoihimme!
history pictures, videos and personal stories

Time Travel

Only the best of Fukushima area

Without the boring bits

dosimetric control twice a day and free loan of Geiger-Muller counters (dosimeters)

Supersafe

from pickup to drop off, no additional costs

Full service

1

day to remember

3

abandoned and recovering towns

12

breathtaking stops

50+

historical images and videos

200+

captivating photographs

Fukushima from a whole new perspective

De plaats van de grootste kernramp van de 21e eeuw wordt nu een must-bezoekplek in Japan. Een verhaal dat het niet alleen waard is om te delen, maar ook om zelf te ervaren, op een manier die volledig veilig is.

Verken met CHERNOBYLwel.come de stilte van een spookstad met het rustige geluid van de golven die de kust raken. Het was juist deze zee die in maart 2011 15 meter omhoog kwam en een duizend jaar durende record-tsunami veroorzaakte. Door huizen, auto's en levens te vernielen, was de schade van de tsunami snel maar langdurig. Dit was het gevolg van het ongeluk in de Dai-ichi Fukushima kerncentrale, die te lijden had onder een ineenstorting van vervuilend water en het nabijgelegen land met radioactieve deeltjes.

 

Stel je voor dat je leven in een paar uur op zijn kop wordt gezet. Je moet alles achterlaten, op zoek gaan naar een nieuwe baan en een plek om te wonen ver weg van degene die je thuis noemt. Na een paar jaar krijg je de kans om terug te keren, maar de plek is onherkenbaar veranderd. Het is deze tragedie die de inwoners van geselecteerde steden in Fukushima hebben geleden....

Maar Fukushima is nu een succesverhaal, en een waar je deel van kunt uitmaken. Word een van de eerste internationale toeristen die met onze professionele Engelstalige gids door de straten van verlaten huizen, auto's en scholen loopt. Kijk in de delen van Namie, Futaba en Tomioka steden in het proces van schoonmaken, raak de bloemblaadjes van kersenbloesems aan op eens een levendige straat, proef de lokale delicatessen in pas geopende restaurants, leer over lokale handgemaakte ambachten en schud handen met de goede mensen van deze steden terwijl ze hard werken om hun gemeenschappen weer op te bouwen. U zult getuige zijn van momenten waarop buren elkaar omhelzen na jaren van niet zien van elkaar.

 

Met onze nieuwe eendaagse tournee vanuit Tokio keert u nederig terug door de kracht van de natuur en bemoedigd door de lokale gemeenschappen, en met ontzag voor hoe snel het allemaal kan herstellen na een ramp die de geschiedenis van de mensheid heeft herschreven.

 

FUKUSHIMA GROEPSRONDLEIDINGEN: 1.2.2020 / 14.3.2020 / 20.6.2020

PROGRMMA:

- 07:30 Ontmoeten op het station van Tokio

o Verlaat Tokio

o Korte stop bij de serviceplaats (verfrissingen, WC)

o Aankomst in de rampzone van Fukushima...

- 11:30 De reis van je leven begint:

o Namiestad

o Futaba stad

o Tomioka-stad

o Kunitama-heiligdom

o Ukedo Basisschool

o Verlaten huizen

o Kerkhof

o Ziekenhuis

o Uitsluitingszonecontrolepunt

o Basisschool

o Geigertellercontroles

o Verlaten winkels

o Appartementenblok

o Pachinko Parlor

o Verlaten auto's

o Verlaten Restaurants

o Traditionele Japanse Lunch

- 17:00 Verlaat de Fukushima Ramp Zone.

- 20:00 Aankomst in Tokio

Ma - Volledig programma - we ontwierpen de route door honderden uren van verkennen en bestuderen.

 - Handige gids (Engels)

- Kleine groepen (maximaal 10 personen, minimaal 4, gemiddeld 8)

- Comfortabel vervoer - terugreis van/naar Tokio met AC

- Dosimeter (Geiger-Muller) teller - gratis te gebruiken tijdens de rondleiding.

- Heb nooit honger bij ons - lekker all-inclusive dineren is inbegrepen (lunch)

- Tijdreizen - oude foto's, verhalen, mythen

- Doe mee met de familie - we zullen u niet vergeten na de tour, CHERNOBYLwel.come klanten over de hele wereld genieten van onze extraatjes !

- En een verrassing... we kunnen het je niet vertellen, of we verpesten het..

Tijdreizen - Geschiedenis foto's, video's en persoonlijke verhalen

Zonder de saaie stukjes - Alleen het beste van Fukushima Gebied

 

Super veilig - Dosimetrische controle twee keer per dag en gratis uitleen van Geiger-Muller tellers (dosismeters)

Volledige service - van ophalen tot afleveren, geen extra kosten.

 

1 dag om te onthouden

3 verlaten en herstellende steden

12 adembenemende stops

50+ historische beelden en video's

200+ boeiende foto's

 

VEILIGHEID EERST

 

CHERNOBYLwel.come heeft de beste route rond het Fukushima gebied ontworpen met stops waarvan is bewezen dat ze een veilig stralingsniveau hebben. Gewapend met een dosismeter (Geiger Muller-teller) die u gratis wordt uitgeleend en een getrainde gids, zorgen wij ervoor dat uw totale dosis Gammastraling tijdens uw één dag durende verblijf in het Fukushima gebied niet hoger is dan 4 microSieverts (een dosis die vergelijkbaar is met 4 uur die een lichaam op een intercontinentale vlucht krijgt), wat 4% is van een veilige dagnorm voor kerncentrales. Naast onze maximale veiligheidsmaatregelen zal CHERNOBYLwel.come zorgen voor alle documenten, vergunningen, materialen, transport, eten, gekwalificeerde gidsen en verrassingen. Bovendien zullen we de meest diepgaande, meest fotogenieke en meest avontuurlijke reis naar de Fukushima zone verzorgen, waar ook ter wereld. Gegarandeerd.

Korona-pandemian aikana olemme varmistaneet sinun ja muiden matkustajien turvallisuuden lentoyhtiötasoisilla desinfioinneilla ja varotoimenpiteillä mm. lämpötilan mittauksella, kasvosuojamaskeilla, käsineillä, käsidesillä sekä kaikki kulkuneuvomme ovat desinfioituja. Yhdessä voimme varmistaa, että palaat kotiin turvallisesti ja innoissasi kokemuksestasi. Saat lisätietoja lukemalla TÄMÄN BLOGIN. The tour is organized by CHERNOBYLwel.come. Minimum people on tour is 4.

SAFETY FIRST

CHERNOBYLwel.come has designed the best route around the Fukushima area with stops that are proven to have a safe radiation level. Armed with a dosimeter (Geiger Muller counter) that you will be lent free of charge and trained guide, we ensure your total dose of Gamma radiation during your one day spent in the Fukushima area will not exceed 4 microSieverts (a dose similar of 4 hours a body receives on an intercontinental flight), which is 4% of a safe daily norm for nuclear power plants. Besides our maximum safety measures, CHERNOBYLwel.come will take care of all documents, permits, materials, transport, dining, qualified guides and surprises. Furthermore, we will provide the most in-depth, most photogenic, and most adventurous trip to the Fukushima zone, anywhere on the planet. Guaranteed.

.
Read more

Valitse kiertueesi päivämäärä