Heb je een visa nodig om naar Chernobyl te gaan?


  • 20/11/2014
  • 0

Je hebt een geldig paspoort nodig om Oekraïne binnen te komen, ongeacht waar je vandaan komt. Sommige landen, vooral binnen Europa, staan het toe dat je met je nationale identificatiekaart reist. Helaas is dat in Oekraïne niet het geval. Je paspoort moet geldig zijn en je wordt mogelijk nader onderzocht als je paspoort binnenkort verloopt. Het is aan te bevelen om te reizen op een paspoort dat tot minimaal zes maanden na de geplande terugkeer geldig is. Hier wordt vooral naar gekeken wanneer je een visum nodig hebt.

Je hebt een geldig paspoort nodig om Oekraïne binnen te komen, ongeacht waar je vandaan komt.
Sommige landen, vooral binnen Europa, staan het toe dat je met je nationale identificatiekaart reist.
Helaas is dat in Oekraïne niet het geval. Je paspoort moet geldig zijn en je wordt mogelijk nader
onderzocht als je paspoort binnenkort verloopt. Het is aan te bevelen om te reizen op een paspoort
dat tot minimaal zes maanden na de geplande terugkeer geldig is. Hier wordt vooral naar gekeken
wanneer je een visum nodig hebt.

Het goede nieuws is dat je geen visa nodig hebt tenzij je van plan bent langer dan 90 dagen in Oekraïne te verblijven.
Gelukkig duren de meeste bezoeken korter dan drie maanden.

De “90-dagen-regel” geldt voor de meeste Westerse landen, maar we raden je aan om voor de zekerheid de specifieke
visa-eisen te checken voor wat betreft jouw land. Er kunnen kleine afwijkingen zijn. Over het algemeen is Oekraïne een
open en makkelijk te bereizen land. Als je in het bezit bent van een paspoort van één van de volgende landen zou een
verblijf van maximaal 90 dagen zonder visa geen probleem moeten zijn: Andorra, Oostenrijk, België, Canada, Cuba,
Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland,
Ierland, Italië, Japan, Kazachstan, Zuid-Korea, Kirgizië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxembourg, Malta, Monaco,
Mongolië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Rusland, San Marino, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden,
Zwitserland, Tajikistan, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten & Oezbekistan.

Als je wel een visum nodig hebt, neem dan contact op met de Oekraïense ambassade of een Oekraïens consulaat in
jouw land. Een visumaanvraag duurt gewoonlijk niet langer dan twee weken, maar wacht dus niet tot het laatste
moment. De uitnodiging voor het visumproces wordt automatisch uitgegeven door welk hotel in Kiev dan ook. In andere gevallen, aarzel dan niet om CONTACT, met ons op te nemen. We zijn je graag van dienst met een
visumuitnodiging.