Behöver du visum när du kommer till Tjernobyl?


  • 20/11/2014
  • Alex

Du behöver ett giltigt pass för att komma in i Ukraina, oavsett var du kommer ifrån. Vissa länder, särskilt inom Europa, tillåter att resa bara med ditt nationella ID.

Du behöver ett giltigt pass för att komma in i Ukraina, oavsett var du kommer ifrån. Vissa länder, särskilt inom Europa, tillåter att resa bara med ditt nationella ID. Tyvärr är Ukraina inte fallet. Ditt pass måste vara aktuellt. Du kan genomgå ytterligare granskning när ditt pass är på väg att gå ut. Det rekommenderas att ha passets utgångsdatum längre än 6 månader efter dagen för din planerade retur. Detta ses huvudsakligen när visum för inresa till landet krävs.

Goda nyheten är att du inte behöver visum om du inte planerar att spendera mer än 90 dagar i Ukraina. De flesta besöken är mycket kortare än tre månader, så ingen krångel där.

90 dagars regeln gäller för majoriteten av de västra länderna, men vi rekommenderar dock att du ska kontrollera särskilda visumkrav för ditt hemland. Vissa mindre avvikelser kan inträffa. I allmänhet är Ukraina ett öppet och lätt land att resa till. Om du är innehavare av Andorra, Österrike, Belgien, Kanada, Kuba, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Georgien, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Irland, Italien, Japan, Kazakstan, Sydkorea ), Kirgizistan, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Mongoliet, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Ryssland, San Marino, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Tadzjikistan, Vatikanstaten, Förenade kungariket, Förenade kungariket Stater och uzbekistan pass det borde inte finnas några komplikationer alls för att du ska stanna upp till 90 dagar utan visum.

För de som slutar behålla visum för att komma in i Ukraina bör du kontakta Ukrainas ambassad eller konsulat i ditt hemland. Processen tar vanligtvis inte mer än två veckor, så lämna inte det för en sista minut. Inbjudan som behövs för viseringsprocessen utfärdas automatiskt av någon av Kiev hotellen genom bokning. I andra fall, tveka inte att kontakta oss, vi hjälper dig gärna med din visuminbjudan.

Related Tours

1-DAG GUIDAD TUR TILL TJERNOBYL

119 €

Smaka på den post-apokalyptiska världen under denna speciella dagstur. Hela dagen upplever upplevelse är främst inriktad på att utforska...

utforska

TVÅ-DAGARS GUIDAD TUR TILL TJERNOBYL

279 €

Detta är Turen med stort T, den bästa bland alla våra Tjernobyl turer, den ultimata upplevelsen.  Inkluderat finner ni den ‘obligatoriska’...

utforska

PRIVAT CHERNOBYL TUR

119 €

Det finns inga ord att beskriva atmosfären, tomhet eller spänningen i att gå ensam på gatorna i spökstaden Pripyat. Du måste bara uppleva det....

utforska