Hur du kan besöka Tjernobyl på mindre än 5 minuter när du är i Kiev


  • 18/08/2017
  • Martin

Om du är som mig - jätteupptagen och inte planerar resor ofta, hittar du den här historien om HUR MAN KOMMER TILL TJERNOBYL PÅ MINDRE ÄN 5 MINUTER mycket användbart.

Jag råkar vara i Kiev i 3 dagar och när jag snubblat i Tjernobylmuseet på det faktum att det faktiskt finns en tur till Tjernobylzonen, började min hjärna omedelbart få denna "hungriga" känsla - att detta kan vara höjdpunkten på mina ( faktiskt företag) resa! Jag omedelbart googled "snabbaste sättet att besöka Tjernobyl" och jag hittade genast ett företag som verkade profi och bestämde mig för att ringa dem istället för att vänta på några mail.

En ung kvinna svarade i telefonen, jag sa till henne att jag skulle vilja åka till Tjernobyl från Kiev i övermorgon (nästa dag var konferensen jag var på väg att delta i). Tja, jag blev förvånad över att jag måste boka turnén minst 10 arbetsdagar framåt - på grund av zontillstånden. Men ... ibland kan de göra mirakel. Särskilt efter att jag sa till dem kanske jag inte kommer tillbaka till Ukraina när som helst snart. Damen lovade att ringa mig tillbaka. På 3 minuter ringde hon tillbaka, gav mig bra nyheter (jag visste inte att de var så stora just nu) att jag kan komma, hon behöver bara mitt fulla namn, födelsedatum och pass.

Dagis i Pripyat

Det tog inte ens 5 minuter innan jag hade en plats i expeditionen och för resten av dagen kunde jag inte tro hur lätt det var att boka en tjernobylresa. Inte ens online. Jag läste alla instruktioner som skickades på min email, jag gick till marknaden för att köpa ett par extra skor (som jag kommer att kasta bort efter turnén) och jag var redo. Men det har jag faktiskt inte. Turnén var spännande, otroligt mycket känslomässigt och även innan lunchen förstod jag att jag måste komma tillbaka till spökens stad för mer. I år (2017) gick jag tillbaka, för en 2 dagstur. Jag bokade allt 3 månader framåt. Och du kommer inte tro det, men 5 dagar före min avresa snubblat jag på en gammal vän i köpcentret. Han ville gå med. Nu. Om jag kan hantera det (tillstånd till honom), kommer han definitivt att få en ledighet i jobbet ... eller en sjukskrivning. Samtalet var inte 5 minuter, men 3. Och vi hade tur igen. Han gick med mig (bara flygbiljetterna var dyrare) och nu, efter 2 veckor är vi tillbaka han skriver mig när vi går nästa gång.

Om du vill vara i Tjernobyl så snabbt som möjligt se till att kontakta:

Ring: +421 902 654 876 
Viber/Whatsapp: +421 902 654 876 
[email protected] 
CHERNOBYLwel.come 
Sagsagansgoho str вт, 14 авг. 2018
Kiev, 03035 
UKRAINA

Vi gick ut på att utforska Tjernobyl eller Ukraina - igen - oförberedda. Tjernobylguiden berättade för oss att det finns en annan tur- under Kiev - som vissa människor gillar ännu mer än Tjernobyl. Pervomajsk brukade vara en nukleär missilbas och nu dess förvandlas till ett museum. Den extra dagen vi hade för vissa Kiev sightseeing och ölprovning var värt att offra för denna tur!

Martin Petro - Journalist 

Related Tours

1-DAG GUIDAD TUR TILL TJERNOBYL

119 €

Smaka på den post-apokalyptiska världen under denna speciella dagstur. Hela dagen upplever upplevelse är främst inriktad på att utforska...

utforska

TVÅ-DAGARS GUIDAD TUR TILL TJERNOBYL

279 €

Detta är Turen med stort T, den bästa bland alla våra Tjernobyl turer, den ultimata upplevelsen.  Inkluderat finner ni den ‘obligatoriska’...

utforska

PRIVAT CHERNOBYL TUR

119 €

Det finns inga ord att beskriva atmosfären, tomhet eller spänningen i att gå ensam på gatorna i spökstaden Pripyat. Du måste bara uppleva det....

utforska