HUR?

1. Hur berättar jag för min partner att jag ska till Tjernobyl?

Lycka till med det :-) Egentligen är det bästa sättet att berätta för henne eller honom att ni båda åker till Tjernobyl. En sådan resa är bara för äventyrliga par, så om han / hon inte känner sig äventyrlig nog, kan du förlåta henne / honom – om hon/han bara låter dig åka. Lova bara att du inte kommer att dricka mycket vodka och att du älskar henne / honom.

2. Hur kommer du till Tjernobyl?

Det är lätt. Fört tar du dig till Kiev. Därifrån arrangeras allt av en CHERNOBYLwel.come agent, som du kommer att träffa klockan 7:30 på den första dagen av din utflykt på centralstationen i Kiev - Polzunova 1 str.(för en privat rundtur hämtar vi dig på din adress (hotell) i Kiev. Resan till tjernobylutsläppszonen tar högst 2 timmar från Kiev. Transport sker med en bekväm Mercedes Sprinter-minibuss med AC, WiFi och TV ombord. Majoriteten av platserna i Pripyat kommer att besökas till fots.

3. Hur organiseras turen till Tjernobyl?

Tjernobyl-expeditionen börjar vanligtvis klockan 7:30 i Kiev (DAG 1). Gruppturens mötesplats ligger framför KFC-restaurangen vid centralstationen i Kiev. För en privat rundtur kanske du foredrar tidigare eller senare hämtningstid, och vi hämtar dig då på din adress i Kiev (hotell). Du får titta på en dokumentärfilm på vägen till Tjernobyl. Under större delen av resan finns det WiFi tillgängligt (vissa områden, däribland Tjernobyl-zonen, har inte så bra mobiltäckning). CHERNOBYLwel.come-bussen anländer till tjernobylutsläppszonen runt 10:00. Efter att ha passerat kontrollpunkten "Dytiatky" startar utflykten. Flerdagsturer checkar först in på hotellet. Två pauser planeras under Tjernobyl-expeditionen - lunch och middag (gäller endast för mer än 1 dagars turer). Du kommer också få chans att besöka den lokala mataffären för att köpa lite snacks, drycker eller souvenirer. Efter resan, anländer bussen tillbaka till Kiev mellan 18:00 och 20:00 lokal tid. Under en tvådagars tur spenderas natten på hotell i Tjernobyl (Slavutych) med ett kulturprogram - samtal med lokala guider och experter om kärnkraftverket i Tjernobyl, Pripyat, olyckan, evakueringen och framtiden för hela tjernobylutslaget zon. Flerdagsturer startar med en traditionell ukrainsk frukost på hotellet. Tjernobyl kraftverk och Pripyat turné har en planerad kraftverksutflykt på måndagsmorgon. Efter en sen lunch kommer gruppen att besöka de sista platserna och människorna (Tjernobyl babushkas). Tjernobyl turnén med CHERNOBYLwel.come slutar mellan 6 och 8 PM vid centralstationen i Kiev.

4. På vilka språk utförs turen till Tjernobyl?

Det grundläggande språket i Tjernobyl-turen är engelska, men det finns även möjlighet att få det på: tyska, spanska, franska, italienska, ryska, tjeckiska, slovakiska och polska. Observera att det kan tillkomma avgift för extra översättare under turdatum som inte var planerade (eftersom vi kommer att vara otillräckliga på det specifika språket). Vi vill att din upplevelse skall vara så bra som möjligt och ger dig helst denna upplevelse på ett språk du förstår – i idealfallet på ditt modersmål.

5. Jag skulle vilja besöka Tjernobyl-zonen i mer än 2 dagar, erbjuder du också flera dagars turer?

Vi kan erbjuda dig flerdagarsturer privat. Om du letar efter gruppturer eller en flerdagars foto workshops rekommenderar vi att du tar en titt på chernobylphoto.com.

6. Var kan jag hitta mer information om Tjernobyl, olyckor etc.?

En bra källa av fakta och information är Chernobyl.tv. För fler kartor och "virtuell rundresa" i Tjernobyl, besök Chernobylmaps.com.

7. Var kan jag köpa souvenirer?

.Du kan köpa souvenirer antingen i zonen - det finns en varuautomat med Tjernobyl T-shirts, en radioPRO-aktiv ställning vid Dytiatky checkpoint eller så kan du köpa dem online i vår eshop. Observera att souvenirbjudandet i Tjernobyl är mycket begränsat.

chernowear.com erbjuder olika T-shirts, hoodies, men även överlevnadsprodukter som du kan vara användbara. Allt i bra kvalitet, Tjernobyl stil, och till ett överkomligt pris. Plus, du hjälper Tjernobyl babushkas, eftersom 5% av priset går direkt för att ge dem medicinering, matvaror eller nödvändiga varor (till exempel för vintern). Tack!

8. Baserat på vilka fakta ska jag välja min Tjernobyl leverantör?

De flesta av Tjernobyl-turerna som du hittar på marknaden är erbjudanden från resebyråer som återförsäljer rundturer från några officiella researrangörer. För ditt eget bästa, service och säkerhet rekommenderar vi att du köper din resa direkt av en researrangör. CHERNOBYLwel.come är en officiell researrangör, även medlem i Tjernobyl Tour Operator Association.

Folk som reser flera gånger till Tjernobyl-zonen (med olika researrangörer) säger att de var särskilt  uppmärksamma: om priset för turnén är slutgiltigt (vissa operatörer kan debitera dig extra för middag, obligatorisk försäkring etc.), när gruppen är startar och avslutar turnén (desto längre tid desto bättre), om researrangören håller det program som det säljer på webbplatsen, hur kunnig är guiden (eller agenten).

9. När är den bästa säsongen att besöka Tjernobyl?

Det beror på dina önskemål - Tjernobyluteslutningszonen har sin magi i varje säsong. På våren blommar allt, löven på träd i området har inte hunnit komma ut helt, så byggnaderna är inte täckta och det går därför bra att fotografera. Under sommaren är Tjernobyluteslutningszonen grön (och också trångt med turister på vissa ställen) - Pripyat är en stad "i djungeln" och det här är det bästa sättet att se hur naturen tog över mänskliga strukturer. På hösten är Tjernobyl-zonen ganska dyster, med fallande löv som omger fasaderna i Pripyat-husen. Och under vintern kan man i det bästa ljuset se hur övergivna städer och byar i Tjernobylområdet är, liksom att se många av Tjernobylzonens "vilda" invånare - vargar och vildsvin.

10. Hur länge i förväg behöver jag boka en Tjernobyl turné?

Vi rekommenderar att boka din tur 4-6 veckor i förväg, eftersom många av dem kommer att bli bokade, särskilt under högsäsong: mars-oktober.

Normalt behöver vi minst 10 dagar för att bearbeta dina uppgifter och få tillstånd från Tjernobyl-zonförvaltningen. Ibland, särskilt på privata turer, kan administrationen arbeta mycket snabbare. Om du behöver boka en tur för vilken dag som helst som helst i morgon, ring oss.

11. Kan nu organisera turer för Tjernobyl för nästa dag?

Det finns alltid en chans att få tillstånd för dig väldigt snabbt, men vi kan inte garantera det. För tillgänglighet, vänligen skriv SÅ SNABBT SOM MÖJLIGT till [email protected] (16 timmar om dygnet kundtjänst) eller ring kundtjänst direkt på +421 902 654 876

12. Kan jag besöka Tjernobyls kärnkraftverk under turen?

Ja, och det är ett bra val. 3 timmarsutflykten är väldigt informativ och djupgående, eftersom det är den enda kraftverket av den här typen i världen som nu har avvecklats. Du kan utföra denna utflykt på en Tjernobylkraftverk och Pripyat turné där du kan besöka den med en grupp. På en privat tur i Tjernobyl kan du besöka den för en 149 euro (189 USD eller 139 GBP) / person extra.

13. CAN YOU ADVISE ME ON SOME GOOD HOTEL IN KYIV?

Good luck with that :-) Actually, the best way is to tell him or her that you are both going to Chernobyl. Such a trip is just for adventurous couples, so if he/she does not feel adventurous enough, you will forgive him/her by letting you go to Chernobyl. Promise you will not drink a lot of vodka and that you love him/her

14. How many hours in advance we are able to arrange tour?

It does not depend only on us as we have to wait for Your permit to The Zone. To be sure, contact us at least 2 working days ahead.

But our record is 8 hours :)

SÄKERHET

1. Är det farligt att besöka Tjernobyl?

Ja, lika mycket som att besöka någon annan plats i världen. Nivån av strålning är hög endast på vissa ställen i Tjernobyl-zonen. Dessa platser undviks under Tjernobyl-turen och gruppen kommer nära dessa platser endast under en mycket kort tid. Under en dag tillbringad i Tjernobylutslagningszonen får kroppen en dos av gammastrålning som är jämförbar med 0,0005 doser från röntgensökning eller till 3-5 timmar i ett flygplan. I siffror får du 3-5 mikrosyver av gammastrålning - en absolut icke skadlig dos av strålning. För jämförelse har de flesta kärnkraftverk runt om i världen en säkerhetsgräns för sina anställda som är inställda på 50-100 microsieverts per dag. Under en dags tur får du ännu mindre: 4-6 mikrosyver av gammastrålning. Förmodligen kommer du att få mer strålning under ditt flyg till Kiev.

2. Kan och får jag besöka Tjernobyl kraftverket på min tur?

Ja, och det är ett bra val. 3 timmarsutflykten är väldigt informativ och djupgående, eftersom det är den enda kraftverket av den här typen i världen som nu har avvecklats. Du kan utföra denna utflykt på Tjernobyl kraftverk och Pripyat turen , eller så kan du besöka i samband med en grupptur. På en privat tur i Tjernobyl kan du besöka kraftverket för 159 euro extra (2 personer minimum). Det finns också 2 typer av utökat program tillgängligt för en privata rundturer. De är begränsadt med platser och datum, vänligen kontakta oss för mer information.

Tyvärr är besöket i Chernobyl Kärnkraftverk inte möjligt för funktionshindrade i rullstol, eftersom kraftverket inte har hissar och många trappor. Vi är ledsna, men det är en Tjernobyl-kärnkraftverkregel som vi måste respektera.

3. Behöver jag gasmask eller andningsapparat för Tjernobyl-turen?

Nej, du behöver inte en gasmask eller andningsskydd med dig för att besöka Tjernobyl, Pripyat och omgivande områden. Du kommer att få en andningsskydd från CHERNOBYLwel.come gratis vid ingången till Tjernobyluteslutningszonen.

4. Hur vet jag att jag inte fick en farlig dos av strålning under resan?

Detta scenario är högst osannolikt. Guiderna i CHERNOBYLwel.come är specialutbildade för att leda dig längs säkra vägar och stigar. Under besöket i Tjernobyluteslutningszonen kommer du att gå igenom en dosimetrisk kontroll minst 2 gånger om dagen – därefter vid kontrollpunkterna till säkerhetszonerna, samt vid inmatningen till matsalen eller kraftverket. Dessutom kommer din grupp att vara utrustad med Geiger-Müller-räknare (du kan låna dessa gratis) som ständigt mäter strålningsnivån. Dessutom får du en andningsskydd utan extra kostnad. De radioaktiva isotoperna och strålkällorna sjunker 1 cm / år under jorden, de flesta av de mest radioaktiva partiklarna hade redan deras halflife och de omvandlades till mer stabila och mindre radioaktiva eller till och med stabila isotoper. Jämförelsen mellan strålningsnivån vid tidpunkten för Tjernobylolyckan till strålningsnivån i Tjernobyluteslutningszonen är stor och nivån idag är mycket, mycket lägre. De flesta av de platser som besöktes i Tjernobylområdet vid CHERNOBYLwel.come expeditionen innehåller strålningsnivåer som är lägre än naturliga strålningar varje dag, dvs lägre än i ditt vardagsrum. Sedan 2008, när CHERNOBYLwel.come började organisera Tjernobyl-turer, har det bara varit ett fall att en besökare hade sina skor förorenade och de kunde inte tvättas. Så han lämnade dem i Tjernobyl och gick tillbaka till Kiev barfota. Naturligtvis var vårt första stopp en skobutik.

5. Behöver jag försäkra mig själv innan turnén?

Vi rekommenderar att du försäkrar dig själv för en resa till Ukraina. CHERNOBYLwel.come erbjuder dig en speciell försäkring gratis under din Tjernobyl-turné, men under din vistelse i Kiev förblir du oförsäkrad.

6. [COVID-19] Do I have to stay in quarantine after entering the Ukraine?

Anybody from any country is permitted to enter Ukraine. You need to have a negative PCR test, that was made at least 72 hours before arrival.

7. [COVID-19] What are the rules for public transport?

All passengers are to wear masks. The number of passengers in the transport vehicle is to be equal to the number of sitting places.

8. [COVID-19] What are the rules for the metro?

Operation is restored. Visitors are to wear masks at all times on the premises.

9. [COVID-19] What are the rules for stores, pharmacies, petrol stations and banks?

Operation is restored. Visitors are to wear masks at all times on the premises.

10. [COVID-19] What are the rules for cafes?

Only the outdoor terraces are allowed to be opened. The decision on the opening and closing of cafes adopts by local authorities. That is why rules of visiting vary from region to region.

11. [COVID-19] Where can I find current information about COVID-19?

Useful Links:

Map of GREEN and RED zone countries:
https://www.endcoronavirus.org/map-visualization

Official statistic of Corona in countries:
https://www.endcoronavirus.org/countries#winning

Official statistic of Corona in Ukraine:
https://covid19.gov.ua/en

Information Page for Tourists and Visitors of Ukraine:
https://visitukraine.today/

12. [COVID-19] What if I buy a tour and my flight will postpone?

You can choose from 2 options: refund or reschedule.

13. [COVID-19] Is Ukraine in “a green zone” (less than 40 active cases per 100,000 population)

Good luck with that :-) Actually, the best way is to tell him or her that you are both going to Chernobyl. Such a trip is just for adventurous couples, so if he/she does not feel adventurous enough, you will forgive him/her by letting you go to Chernobyl. Promise you will not drink a lot of vodka and that you love him/her

14. [COVID-19] I am entering Ukraine from a “Red Zone” country. I have to stay in a 14 day quarantine. How should I do it?

Good luck with that :-) Actually, the best way is to tell him or her that you are both going to Chernobyl. Such a trip is just for adventurous couples, so if he/she does not feel adventurous enough, you will forgive him/her by letting you go to Chernobyl. Promise you will not drink a lot of vodka and that you love him/her

BETALNING & ÅTERBETALNING

1. Hur mycket kostar en tur till Tjernobyl?

Du kan välja mellan 4 typer av turer, alla priser är slutliga, du betalar inte för några extra avgifter eller tjänster, det finns inga avbokningsavgifter (upp till 10 dagar före din turnédatum), betala endast depositionen i förskott med 100% pengar-tillbaka garanti.

Vid bokning betalar du endast 20% bokningsavgift (tillstånd till Tjernobyl uteslutningszon betalas upp och när de utfärdas, kan de inte återbetalas), resten av summan kan betalas kontant i bussen, eller du kan betala hela summan när du bokar (PayPal, Kredit / Betalkort, Bitcoins) och spara 3% av ditt totala pris.

2. Hur kan jag betala för resan till Tjernobyl?

Priset för Tjernobylbesöket betalas antingen i sin helhet vid bokning (PayPal, Kredit/Betalkort, Bitcoin) eller kontant vid CHERNOBYLwel.come-bussen. Om du tar kontantalternativet finns det en bokningsavgift på 20% som betalas online, som används för att täcka de officiella Tjernobyl-zontillståndstillstånden. Inga avbokningsavgifter gäller om du avbryter din turné 10 dagar före turnédatumet. Om du avbryter senare än detta gäller en avbokningsavgift på 20% eftersom dina tillstånd redan har utfärdats (Tjernobyl-zonen administrerar aldrig återbetalningar). Summan betalas antingen i EUR, USD eller GBP.

3. Hur fungerar 100% pengarna tillbaka garanti?

Om du inte är nöjd med våra tjänster eller tjänster från våra underleverantörer eller partners, kan du avbryta turen med 100% återbetalning av priset. Detta gäller när du reser med CHERNOBYLwel.come för en dagsdagsresa, om du rapportar din otillfredsställelse innan 14:00 lokal tid (GWT + 2 timmar) och för längre än en endagsturer, om du rapporter din otillfredsställelse på DAG 1 av turen innan 18:00 lokal tid (GWT + 2 timmar). I detta fall kommer du omedelbart att återbetalas och tas till busstationen i Tjernobylstaden eller till checkpunkten Dytiatky. Vår kundservice håller kontakten med dig för att få reda på vad som gick fel så att vi kan vidta förbättringsåtgärder.

4. arför skulle jag välja 2-dagars resan när en 1-dagars resan kostar mindre?

Om du är intresserad av att se bara de viktigaste turistpunkterna i Tjernobyl och Pripyat, är det okej att du går till en dags Tjernobyl-turné. Vi på CHERNOBYLwel.come kunde klämma de bästa platserna i Tjernobylområdet i ett utvidgat en dags program. Kunderna berättar ibland att vi inte säljer turer, vi säljer erfarenheter istället. Och en riktig upplevelse tar tid och en nattutgift i Tjernobyl-zonen är något som du aldrig kommer att glömma. Under våra två dagars turer lyckas vi visa platser som förblir dolda för de flesta turister, träffa lokalbefolkningen och dyka djupare in i Tjernobyl atmosfären. Många av våra kunder går med i en två dagars turné efter att ha besökt Tjernobyl för bara en dag. Om ditt schema tillåter dig, rekommenderar vi att du väljer en två dagars turné. Allt detta till 100% pengarna tillbaka garanti. Ta gärna med dig några av CHERNOBYLwel.come turer.

5. Varför är priserna för några sista minuten-turer högre, är de förbokade?

Prisökningen beror på att din pappersarbete måste göras extremt snabbt och det finns en mycket högre efterfrågan. Behandlingstillstånd, försäkring, mat, transport, eventuellt boende mm är mycket kostsamma. Det är en av anledningarna till att vi rekommenderar att du bokar resor i förväg, förutom att vissa datum kanske redan är helt fullbokade.

REGLER

1. Vad är det maximala antalet personer på varje tjernobyl-tur?

Det maximala antalet personer på turnén Tjernobyl med CHERNOBYLwel.come är 15 (en dagsutflykt - 18 personer; mestadels är det inte mer än 10 personer i gruppen). Detta är numret som fortfarande garanterar högsta kvalitet och jämnhet i hela Tjernobyl-turen. Dessutom, med det här antalet äventyrare i en grupp kan du vara säker på att du aldrig kommer att få oönskade personer i dina unika Tjernobyl-bilder.

2. Kan jag ta bilder i Tjernobyl?

Ja, under resan till Tjernobyl får du ta bilder och videor av allt. Det finns endast en bild- och kamerabegränsning på campus i Tjernobyl kärnkraftverk och vid kontrollpunkterna med vakter. Du får ta bilder och video framför reaktorns nummer 4 (sarkofag) i Tjernobyl kärnkraftverk från ett säkert avstånd. Du kan också ta dina stativ med dig till Tjernobyl-zonen. Det är möjligt att flyga en drone i zonen (förutom begränsade platser), dock för en särskild avgift. Kontakta vår kundservice för mer information.

3. Vad är åldersgränsen för att delta i Tjernobyl-turen?

För att kunna komma in i Tjernobylutslagningsområdet måste man vara minst 18. Denna begränsning beror på att människokroppen fortfarande växer fram till denna ålder och det är mycket mer sårbar.

4. Kan jag komma till Tjernobyl med egen bil eller motorcykel?

Tjernobyluteslutningszonen ligger under särskild förvaltning, mestadels tillåts infart med egen bil (buss), men inte med motorcykel. Om du planerar besöket på din bil, vänligen kontakta oss.

5. Vad kan man och kan man inte ta med sig till Tjernobyl för Tjernobylbesöket?

Varje besökare måste alltid ha ett giltigt pass - detta är obligatoriskt. Besökare måste bära byxor (inte shorts), långärmade skjortor / jackor och slutna skor (inte sandaler eller flip-flops). CHERNOBYLwel.come rekommenderar att du tar gamla kläder som lätt kan tvättas eller till och med kastas bort. Det är förbjudet att ta till eller från Tjernobylutslagningszonen några vapen, djur, växter, droger etc. Turister får inte heller ta föremål som de har hittat i Tjernobylområdet utanför zonen. Hämta en lista över vad som rekommenderas att ta med dig till Tjernobyl HÄR.

6. Ska vi verkligen se alla de platser som nämns på CHERNOBYLwel.com under resan till Tjernobyl?

På grund av den särskilda förvaltningen i Tjernobyluteslutningsområdet, liksom den pågående likvidationen på vissa ställen, kan CHERNOBYLwel.come inte garantera programmet och platser som besöks under Tjernobyl-turen. CHERNOBYLwel.come kan definitivt garantera att äventyrare på Tjernobyl-resan kommer att se majoriteten av de angivna platserna, liksom många platser som inte är listade på hemsidan. Privata turer till Tjernobyl kan ha några extra platser tillagt i deras program på begäran. Du kan göra en privat turförfrågan här.

7. Får man gå in i byggnader i Pripyat?

Sedan 1 april 2012 är det officiellt förbjudet (på grund av säkerhetsskäl) att gå in i byggnader i Pripyat. Trots detta garanterar CHERNOBYLwel.come dig att du kommer att ha nästan samma erfarenhet som den tidigare Pripyat-turnén. Att lägga till några unika byggnader och platser (utanför gränserna till Pripyat) i programmet är en gångbar ersättning för byggnaderna i Pripyat som inte är tillgängliga för tillfället. Dessa platser kommer att ge dig gåshud.

8. Finns det något jag inte får göra under turen i Tjernobyl?

Efter att du anlänt i Tjernobyluteslutningszonen kommer du att bli instruerad om vad som är och vad som inte är tillåtet att göra i Tjernobyl under ditt besök. Du måste hålla fast vid dessa instruktioner och till din handboks vägledning (sändebudsman). Under vistelsen i Tjernobyl får du till exempel inte röka, äta och dricka i de öppna utrymmena. Du har inte heller rätt att sitta på marken, samt lägga dina ägodelar - mestadels kameror och videokameror - på marken. Du får inte äta några bär, dricka vatten från öppna källor, som brunnar etc. (kranvatten eller flaskvatten är ok), eller röra vegetation och föremål på marken. Ladda ner en lista med regler i Tjernobyl HÄR.

VISA & BOENDE

1. Hur är hotellet i Tjernobyl - finns varmvatten för duschning, till exempel?

Hotellet i Tjernobyl är ett nybyggt, rent och säkert hotell där varje rum är utrustat med varmt vatten, värme, kylskåp och luftkonditionering, TV, dusch och toalett. Det finns rena sängkläder, handdukar, schampo och tvål som är förberedda för dig. Hotellrummen rymmer 1-3 personer. Om du vill ha ett enkelrum bara för dig, vänligen kontakta oss i förväg.

2. Behöver jag en visum för att besöka Ukraina?

Medborgarna i följande länder behöver inte visum för uppehåll på upp till 90 dagar: Andorra, Österrike, Belgien, Kanada, Kuba, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Georgien, Tyskland, Grekland, Ungern Island, Irland, Italien, Japan, Kazakstan, Sydkorea, Kirgizistan, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Mongoliet, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Ryssland, San Marino, Slovakien, Slovenien, Spanien , Sverige, Schweiz, Tadzjikistan, Vatikanstaten, Förenade kungariket, USA och Uzbekistan. Om du är medborgare från ett land som inte är upptaget på den här listan har du inget problem med att få ett turistvisum. Inbjudan utfärdas automatiskt av något av Kiev hotellen genom bokning. I andra fall, tveka inte att kontakta oss, vi hjälper dig gärna med din visuminbjudan.

Mer information: https://mfa.gov.ua/en/consular-affairs/entry-and-stay-foreigners-ukraine

3. Kan du ge mig råd på ett bra hotell i Kiev?

Sedan CHERNOBYLwel.come turer till Tjernobyl startar och avslutar vid centralstationen i Kiev, föreslår vi att du bokar boende nära järnvägsstationen.Härifrån har du också en direkt anslutning till huvudbanan Borispol via SkyBus. Äventyrare som reser med CHERNOBYLwel.come till Tjernobyl hänvisas till Hotel Ibis som det bästa valet. CHERNOBYLwel.come kunder har en 22% rabatt på båda Ibis hotellen. Om du är intresserad av att använda rabatten, kontakta oss på [email protected]

Om du vill kan vi ordna en transport för dig från någon av flygplatserna i Kiev och tveka inte att kontakta oss.

HITTAR DU INTE SVARET TILL DIN FRÅGA?


KONTAKTA OSS