MISSILBAS TUREN

Gå genom hemliga tunnlar till den underjordiska kommandocentralen

Red alert

Lär dig om hemliga missiltåg, presidentens atomväska och det kalla kriget

Back to cold war

Du kommer besöka världens enda missilbas som är öppen för allmänheten

One and only

Från upphämtning till avlämning, inga tilläggsavgifter

Full service

Fullpris för missilbas turen för CHERNOBYLwel.come kunder:
från 89 €
*Fler människor, roligare! Prisändringar med antal personer
Gå genom hemliga tunnlar till den underjordiska kommandocentralen

Red alert

Lär dig om hemliga missiltåg, presidentens atomväska och det kalla kriget

Back to cold war

Du kommer besöka världens enda missilbas som är öppen för allmänheten

One and only

Från upphämtning till avlämning, inga tilläggsavgifter

Full service

1

klick


3

timmar av oförglömliga historier

30+

militärfordon och tankers

40+

meter under jord

50+

raketer och missiler

DU KAN DEN SOM KAN GÖRA SLUT PÅ VÄRLDEN!

Året är 1971, det kalla kriget råder; Sovjetunionen bygger strategiska missilbaser över hela det ryska territoriet, Vitryssland, Ukraina och Kasakstan. Alla baserna är utrustade med dussinvis av kärnvapenstridsspetsar. Många av dessa trupper är fortfarande aktiva och man kan bara besöka de som har öppnats för allmänheten. Muséet för strategiska missiltrupper, grundat 2001 nära den Ukrainska staden Pervomaynsk (söder om Kiev) är en missilbas som är fullständgit utrustad som om den vore i aktivt bruk idag.

Tretimmasfärden kring missilbasen får dig att tänka på hur nära världen var att förgöra sig själv. Sovjetunionens premiärminister kunde avfyra fyra av de mest kraftfulla raketerna från Moskvaområdet med en enda knapptryckning. Missiler från hela USSR kunde automatiskt sändas mot förbestämda mål. Efter att den 46e missildivisionen stängdes ner av Strategic Armed Forces 1999 blev listan av mål känd och vi vet nu att missilerna från denna bas var riktade mod strategiska objekt I USA och Europa. Missilbas turen ger dig den unika möjligheten att trycka på den GRÅ (inte röd som I filmerna) knappen som skulle avfyra missilerna. Och starta tredje världskriget.

Programm:

  • Avgång Kiev 08:00 – centrala tågstationen (vid privata turer hämtar vi upp er vid er adress i Kiev)
  • Ankomst vid Muséet for strategiska missil trupper 11:30
  • Avgång från muséet 14:30
  • Lunchpaus vid 15:00
  • Ankomst tillbaka Kiev kring 18:00


Blli en av de få äventyrare som upplever kalla krigets atmosfär, och som kan avfyra ett kärnvapen från ett kontrollrum 40 meter under jord. Alla platser du kommer se och testa är som de var när de lämnades då basen stängdes, och då fungerade alla system. Du kommer se utrustning och interiör som fortfarande är i bruk av den ryska armén. Du finner även svar på frågor som varför folk som jobbade med missiler bara levde 20-25 år, varför var missilbunkrarna övertäckta med vax och hur kunde soldaterna i kontrollrummet överleva 45 dagar efter en attack.

Under coronapandemin har vi försäkrat oss om dig och dina reskamraters absoluta säkerhet genom att vi tillämpar försiktighetsåtgärder i paritet med flygbolagen. Dessa åtgärder innefattar bla temperaturkontroll, skyddsmask, handskar, handsprit, sanerade bussar och bilar,mm,mm. Tillsammans kan vi se till att ni kommer tillbaka hem tryggt, säkert och uppfyllda av fantastiska upplevelser. För mer information, läs gärna den här BLOGGEN. Denna turné organiseras av CHERNOBYLwel.kommen på begäran. Priset för privat tur (för 1 person) kan variera. Priset gäller för grupptur.

Kommande turer

Plocka START DAG
Personer:
249 1 = 249