TVÅ-DAGARS GUIDAD TUR TILL TJERNOBYL

"Tjernobyluteslutningszonen var en otrolig plats och Tjernobyl.Välkomna turnégruppen var mycket tillmötesgående och engagerande samtidigt som vi ledde oss över uteslutningszonen."

Se 3 gånger mer än endagarsturen

3 gånger mer

Som kyltornen, polisstationen och militärfordon Skrothögen I Pripyat. Träffa “babuskas” från Tjernobyl

Speciella ställen

Gratis andningsskydd och Geiger-Muller räknare

Hög säkerhet

Från upphämtning till avlämning, inga tilläggsavgifter

Full tjänst

Slutpris per person:
279 €
Nästa tillgängliga tur: 31.05.2019
Se 3 gånger mer än endagarsturen

3 gånger mer

Som kyltornen, polisstationen och militärfordon Skrothögen I Pripyat. Träffa “babuskas” från Tjernobyl

Speciella ställen

Gratis andningsskydd och Geiger-Muller räknare

Hög säkerhet

Från upphämtning till avlämning, inga tilläggsavgifter

Full tjänst

2

oförglömliga dagar

7

dosimetric mätare

40

fantastiska stopp Sovjet ställen / stopp

200+

övergivna byggnader

500+

fotografier

SMAKA PÅ DET ORÖRDA. KÄNN PÅ DET OKÄNDA. SE DET VILDA.

Detta är Turen med stort T, den bästa bland alla våra Tjernobyl turer, den ultimata upplevelsen. 

Inkluderat finner ni den ‘obligatoriska’ utforskningen av dolda hemligheter och historien bakom spökstaden Pripyat, den mystiska och hemlighetsfulla militära radarstationen Duka, samt ett besök nära den ’välkända’ kärnreaktorn i Chernobyl. Utöver de obligatoriska sakerna kommer Ni även träffa äkta Tjernobyl ”babushkas” som flyttat tillbaka till området för att bo i den yttersta zonen. Ni får chansen att spana in i dolda delar av spökstaden Pripyat – även in i de avdelningar som fortfarande fungerar. Halvbyggda kyltorn, övergivna fisk laboratorier, bondgårdar, Jupiter fabriken, buss stationer, polis- och brandstationer… möjligheterna till utforskning är obegränsade och denna tur anpassar planen efter deltagarnas behov.

Ni kommer få chans att lära er en mångfald av nya fakta – inte bara under turen men även när ni relaxar på hotellet – både om V.I Lenin kärnkraftverket och även om olyckan som inträffade. Detta tack vare de experter som deltar i våra turer. Till exempel kan den före detta polischefen i Peipyat komma med: Aleksei Moskalenko. Vice Borgmästare Aleksandr Esulov samt naturligtvis Er CHERNOBYLwel.come guid som kommer utrustad med fotografier från Pripyat och Tjernobyl. Ni kommer resa tillbaka i tiden, till 1986. Ni får uppleva den gamla kommunistiska propagandan, de gamla artefakterna – byggnader, skyltar, slogans och militära maskiner – en upplevelse som kommer finnas i Ert minne for all framtid.

Programmet och ställen kan ändras beroende på faktiska omständigheter i Tjernobyl uteslutningszonen. Det är tyvärr förbjudet att gå in i byggnader i Pripyat sedan 2012.

Är det säkert?

Våra välutbildade guider, Geiger-Muller mätare (dosimeters) och doskontroller minst två gånger dagligen garanterar Er säkerhet under vistelsen i Tjernobyl. Strålningsnivån i Tjernobyls uteslutningszon är i dagsläget lite högre än den normala bakgrundsstrålningen. Dosen ni får under Ert tvådagarsbesök till Tjernobyl och Pripyat kommer inte överstiga 8 microsievert (4% av den dagliga kärnkrafts säkerhets normen i EU). Detta motsvarar ungefär en 7 timmars flygresa. Utöver absolut koll på säkerheten, kommer CHERNOBYLwel.come även ta hand om alla dokument, tillstånd, transport, försäkring, måltider och även en överraskning. Vi anser även att vi ger den mest intensiva, fotogeniska och äventyrliga resan till Tjernobyl – garanterat.

.
LÄS MER

DU HJÄLPER

https://www.chernobylwel.com/blog-detail/86/how-you-are-helping-chernobyl 1% av kostnaden går direkt till stöd för Tjernobyl babushkas. Läs mer om vårt arbete inom välgörande ändamål.
https://www.chernobylwel.com/blog-detail/86/how-you-are-helping-chernobyl Vi planterar ett träd i Tjernobyl för varje Tripadvisor review vi får. Tillsammans bidrar vi till områdets återhämtande. Läs mer
https://www.dobryanjel.sk/ Med din hjälp stöder vi barn med cancer, via välgörenhet Dobry Anjel. Tack så mycket! Läs mer

Kommande turer

Hittar Ni inget datum som passar? Boka en privat tur!

VILL NI HA MER?

Tag Ert Tjernobyläventyr till nästa level med våra specialturer

Underjordisk URBEX Tur

79 €

Det är svårt att föreställa sig vad som händer under din dagliga promenad till jobbet. Vår underjordiska Urbex tur kommer dramatiskt öka ditt...

utforska

MISSILBAS TUREN

119 €

Året är 1971, det kalla kriget råder; Sovjetunionen bygger strategiska missilbaser över hela det ryska territoriet, Vitryssland, Ukraina och...

utforska

DARK KIEV TUR

69 €

Kiev har en spännande historia som även invånarna inte vet om. Det finns många tragiska stunder och mystiska händelser i dess 1500 åriga...

utforska

TRÄFFA VÅRA GUIDER

En riktig stalker och forskare i Tjernobyl-zonen, i flera år har Viki färdat hela uteslutningszonen, och besökt de mest ovanliga och mystiska platserna i Tjernobyl. Viki studerar kontinuerligt Tjernobyls historia, särskilt de lyriska aspekterna av tragedin. Tjernobylzonen är hennes stora kärlek.

Viki Tjernobylstalker

Hon är en av de människor som om du möter så känns det som du har känt henne i åratal. Din resa verkar som om du har träffat en mycket bra vän som du inte har sett på ett tag. Hon är väldigt glad, äventyrlig, kreativ och öppen. Hon blev kär i Tjernobyl året 2016 och sedan dess har deras kärlek varit ömsesidig.

Tanya Tanya Solskens Guide

Tjernobyl blev Kates andra hem i mitten av 2016. Var nära henne under turen och se upp för vargar, rävar och andra av Katies vänner. Hundarna som bor i zonen är hennes väktare, så försök att inte göra henne arg. Få henne som din guide och du kommer aldrig att glömma hennes enorma kunskap och svarta humor.

Katka Pripyat FireFox

Maria älskar att resa. Hon har redan besökt många ställen, men äventyrsandan lever fortfarande i henne, och hon fortsätter att utforska världen. Hon började på sin väg i Tjernobylområdet som turist förra året, men det här området har alltid varit en del av hennes liv. Familjens rötter finns där.

Maria Tjernobyl utforskare

En ung och modig person fylld av liv, energi och ett engagemang som tenderar att vara smittsamt. Hon är modig nog att gå ut från sin komfortzon till en annan typ av zon - uteslutningszonen :) Hon är djupt nyfiken på allt i världen är hon alltid beredd att dela sin kunskap med andra.

Lara Lara Radiactive Blonde
Olya
Nataly
Alex