CHERNOBYL KRAFTVERK OCH PRIPYAT TUR (2 DAGAR)

"Jag har alltid drömt om att gå in i Tjernobylkraftverket, och jag kunde bara göra det på denna turné. Jag har besökt uteslutningszonen två gånger nu, och jag tror inte att någon annan..."

Den enda gruppturen där du får gå in i kraftverket

Kraftverk

utforska gömda områden som laboratorier, skjutbanan och dansgolvet

Hemliga platser i Pripyat

med respiratorer, dosimetrisk kontroll två gånger om dagen och gratis lån av Geiger-Muller räknare (dosimetrar)

Hög säkerhetsnivå

från hämtning till avhämtning, inga extra kostnader

Full service

Slutpris per person:
429 €
Nästa tillgängliga tur: 18.11.2018
Den enda gruppturen där du får gå in i kraftverket

Kraftverk

utforska gömda områden som laboratorier, skjutbanan och dansgolvet

Hemliga platser i Pripyat

med respiratorer, dosimetrisk kontroll två gånger om dagen och gratis lån av Geiger-Muller räknare (dosimetrar)

Hög säkerhetsnivå

från hämtning till avhämtning, inga extra kostnader

Full service

1

Kraftverkstur från insidan

1:1

jämförelse mellan den gamla spökstaden och den nya kraftverkets satellitstad

2

oförglömliga dagar

17

timmars sightseeing

TYSTNAD, HOPP OCH KOMMUNISTISK ATMOSFÄR

Den 26 april 1986, för över 30 år sedan, under en varm Aprilnatt, förändrades mänsklighetens historia för evigt. Den följande dagen övergavs Pripyat, och sedan dess har denna toppmoderna sovjetiska stad blivit till en unik plats som du kan uppleva. Under dessa speciellt utformade 2-dagars rundtur på gatorna, som nu bara är vägar i en skog, kommer du att bli förvånad över hur naturen har tagit tillbaka sitt territorium från människan. Samtidigt kan du besöka kärnkraftverket i Tjernobyl, som står bredvid denna "Spökstad" och få en grundlig förståelse av vad som hände denna ödesdigra natt för över 30 år sedan.

Pripyat hade alla bekvämligheter en modern stad kunde önska med en järnvägsstation, hamn, sjukhus och en torg. Det fanns även en hemlig militärfabrik, Jupiter. Och du kan få en fantastisk utsikt över Duga, en av världens största militära radarstationer. Alla dessa platser väntar bara på att bli utforskade. Vi har mer än 14 timmar på oss att utforska alla dessa delar av staden Pripyat. Vi tillbringar natten på det trestjärniga hotellet i "nya Pripyat" - den mer nyligen byggda "satellit" staden Slavutych, 50 kilometer bort, som byggdes för de evakuerade invånarna i Pripyat (På vintern kan grupper stanna över natten i Tjernobyl stad). För att komma dit kommer du att njuta av ett tågresa (genom Vitryssland) tillsammans med de anställda i kraftverket som pendlar varje dag. Det är inte bara en äkta upplevelse, men också en chans att känna sig som en av dem och prata med dem.

På Tjernobylkraftverket och Pripyat gruppturné har du den här sällsynta chansen att besöka i Tjernobylkraftverket. Säker utforskning av de fortfarande funktionella delarna av kraftverket, såsom kontrollrummet, det hydrauliska pumpsystemet (Reactor 3), underjordiska kontrollcentralen, säkerhetskontrollrummet, nya säkra avstånd (från ett säkert avstånd) och besökarnas centrum med En detaljerad förklaring av kraftverkets nuvarande status och framtidsplaner är en tankblåsningsupplevelse. Du kommer att kunna se och röra den berömda AZ5-knappen som fördrives för sent av operatörerna av Reactor 4. Dessa tre timmar tillbringade i kraftverket kommer att förändra hur du tittar på kärnkraft och du kommer att bli förvånad över hur mycket Arbetet går in i ett kraftverk som har stängts av.

Programmet och de platser som besöks kan ändras på grund av de faktiska begränsningarna i Tjernobyluteslutningszonen. Att skriva in byggnader i Pripyat har tyvärr varit förbjudet sedan 2012.

Är det säkert ?

Våra utbildade guider, Geiger-Muller-räknare (dosimetrar) och Dosimetrisk kontroll minst två gånger om dagen, garanterar att du är säker under hela din vistelse i Tjernobyl. Strålningsnivån i Tjernobyluteslutningszonen är i genomsnitt endast något högre än naturlig bakgrundsstrålning. Strålningsnivån vid kärnkraftverket i Tjernobyl är högre än i resten av Tjernobyluteslutningsområdet och innehåller en mycket begränsad mängd beta-strålning. Under 3 timmars utflykt får du mindre än 1 mikrovåg av strålning. Den totala dosen av strålning som erhållits under 2 dagar i Tjernobyl, Slavutych och Pripyat kommer inte att överstiga 8 mikrosiever (4% per dag av de dagliga säkerhetsnormerna för kärnkraftverk i EU), vilket motsvarar ungefär 7 timmar vid en interkontinental flygning. Förutom våra maximala säkerhetsåtgärder kommer CHERNOBYLwel.come ta hand om alla dokument, tillstånd, transport, försäkring, matsal, kvalificerade guider och några överraskningar. Dessutom kommer vi att ge den mest djupgående, mest fotogena och mest äventyrliga resan till Tjernobyluteslutningszonen. Garanterat.

.
LÄS MER

DITT BIDRAG HJÄLPER

1% av resurspriset går direkt till stöd för Tjernobyl Babushkas. Läs mer om våra välgörenhetsinsatser.
För varje Tripadvisor-granskning planterar vi ett träd i Tjernobyl-zonen. Tillsammans hjälper vi zonen att återhämta sig.
Med din hjälp stöder vi också Dobrý Anjel. charity efforts

BOKA DIN TUR

Kunde du inte hitta ett datum som passar? Boka en privat rundtur!

VILL DU HA MER?

Ta ditt Tjernobyl äventyr till nästa nivå med speciella turer

Underjordisk URBEX Tur

69 €

Det är svårt att föreställa sig vad som händer under din dagliga promenad till jobbet. Vår underjordiska Urbex tur kommer dramatiskt öka ditt...

utforska

MISSILBAS TUREN

119 €

Året är 1971, det kalla kriget råder; Sovjetunionen bygger strategiska missilbaser över hela det ryska territoriet, Vitryssland, Ukraina och...

utforska

HEMLIGA TUNNLAR TUR

79 €

Under förberedelserna för världskriget under 30-talet bestämde generalsekreterare Josif  Vissarionovich Stalin och hans rådgivare att tåg...

utforska

Möt dina guider

En riktig stalker och forskare i Tjernobyl-zonen, i flera år har Viki färdat hela uteslutningszonen, och besökt de mest ovanliga och mystiska platserna i Tjernobyl. Viki studerar kontinuerligt Tjernobyls historia, särskilt de lyriska aspekterna av tragedin. Tjernobylzonen är hennes stora kärlek.

Viki Tjernobylstalker

Hon är en av de människor som om du möter så känns det som du har känt henne i åratal. Din resa verkar som om du har träffat en mycket bra vän som du inte har sett på ett tag. Hon är väldigt glad, äventyrlig, kreativ och öppen. Hon blev kär i Tjernobyl året 2016 och sedan dess har deras kärlek varit ömsesidig.

Tanya Tanya Solskens Guide

En ung och modig person fylld av liv, energi och ett engagemang som tenderar att vara smittsamt. Hon är modig nog att gå ut från sin komfortzon till en annan typ av zon - uteslutningszonen :) Hon är djupt nyfiken på allt i världen är hon alltid beredd att dela sin kunskap med andra.

Tania Lara Croft Tjernobyl Guide

Tjernobyl blev Kates andra hem i mitten av 2016. Var nära henne under turen och se upp för vargar, rävar och andra av Katies vänner. Hundarna som bor i zonen är hennes väktare, så försök att inte göra henne arg. Få henne som din guide och du kommer aldrig att glömma hennes enorma kunskap och svarta humor.

Katka Pripyat FireFox

Maria älskar att resa. Hon har redan besökt många ställen, men äventyrsandan lever fortfarande i henne, och hon fortsätter att utforska världen. Hon började på sin väg i Tjernobylområdet som turist förra året, men det här området har alltid varit en del av hennes liv. Familjens rötter finns där.

Maria Tjernobyl utforskare

En ung och modig person fylld av liv, energi och ett engagemang som tenderar att vara smittsamt. Hon är modig nog att gå ut från sin komfortzon till en annan typ av zon - uteslutningszonen :) Hon är djupt nyfiken på allt i världen är hon alltid beredd att dela sin kunskap med andra.

Lara Tjernobyls Croft Guide

Ursprungligen Kyivan, född i Sovjetunionen, Alex var alltid fundersam över den verkliga orsaken till Tjernobylkatastrofen sedan han var en skolbarn 1986. Mellan det året och gick han med i styrgruppen för CHERNOBYLwel.come: "The All Star Team", som han kallar det - Alex lyckades göra examen två gånger i liberal konst, bli antagen till Kyiv Bar och har studerat Engelska och Italienska.

Aleks Tjernobylprodigi

Tjernobyl från ditt perspektiv

Res med fingret till platser som du snart kommer att uppleva personligen